Jag har jobbat inom Lantmäteriet sen 1991,då började jag som Mätningsingenjör och jobbade med stomnäten och förrättningsförberedande mätning. Sen flyttade jag vidare inom Lantmäteriets avdelningar som mätningsingenjör. Slutligen arbetade jag i den del av Lantmäteriet som kallades Division Metria och 2005 blev jag handplockad till rollen som kontorschef och fortsatte i samma roll när Metria blev ett fristående bolag. Jag sökte mig till mätningen en gång i tiden eftersom jag gillade kartor och trivdes med att jobba ute, jag läste en kurs i mätning och sen visste jag vad jag ville bli. Jag kombinerade mina mätningsstudier med extrajobb inom mätning.

Det som är roligt är variationen i mitt jobb, det är så många olika frågor och uppdrag som vi håller på med. Jag tycker också att det är roligt att jobba i en grupp, att leda gruppen för att vi tillsammans ska nå ett gemensamt mål. Jag tycker även om kundkontakterna mot privatpersoner och kommuner, myndigheter och företag.

Att jobba som Mätningsingenjör på Metria innebär att du får ett fritt jobb med ansvar, det är viktigt att man tycker om att planera och styra sin egen tid. Vi jobbar med spännande teknik, både programvaror och våra instrument. Jag är en ledare som ger stor frihet och delegerar ansvar till mina medarbetare. Det är roligt när jag ser att medarbetare tar ansvar och levererar. Vi har bra stämning i arbetsgruppen och en bra arbetsplats med varierande arbetsuppgifter. Jag tror att många söker sig till Metria för möjligheten att göra många olika saker och få variation. 

 

Jobbar du redan på Metria?

Var med och rekrytera för att hitta din framtida kollega.

email
@metria.se
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor